Mijn naam is Laura Murgia, ik ben 43 jaar en woon in Oudkarspel. Ik geef Hatha yoga volgens de Critical Alignment methode. Om maar meteen met de deur in huis te vallen zal ik in het kort uitleggen waarom ik yogalessen ben gaan geven en hier zo enthousiast over ben. Door een chronische auto-immuun aandoening is mijn energie beperkt en belemmert het mijn dagelijkse leven door onder andere gewrichts- en spierpijnen. Ik ben op zoek gegaan naar een vorm van sport die voor mij ontspanning, kracht en energie oplevert.
Na een tijd verschillende vormen van sport te hebben gedaan kwam ik erachter dat yoga mij dit geeft. Ik begon me fitter te voelen, meer ontspannen maar ook bewuster. Ook merkte ik dat mijn lichaam steeds minder stijf werd.

Omdat ik steeds enthousiaster werd over yoga en me hierin verder wilde ontwikkelen en verdiepen ben ik in 2015 begonnen met de yogadocenten opleiding bij Yoga instituut Dirk-Jan Lust in de Zaanstreek. Gedurende mijn opleiding ben ik erachter gekomen dat ik het lesgeven erg leuk vindt maar vooral ook mooi om te doen. Het stelt me in staat om iets heel goeds door te kunnen geven aan anderen. Dat is voor mij ook de grootste drijfveer: dit door te kunnen geven aan andere mensen, zodat zij de voordelen die het allemaal met zich meebrengt kunnen ervaren. In mijn lessen ligt de nadruk op het bewuste gebruik van de ademhaling in combinatie met het lang aanhouden van een houding, zodat je bewust gaat voelen wat er in het lichaam gebeurd. Dit is ook belangrijk voor krachtopbouw in de spieren. Verder is een precieze uitvoering van de houdingen van belang. Hiervoor corrigeer/manipuleer ik mijn leerlingen in een yogahouding om ze zo verder te helpen. Iedere week bereid ik een ander thema voor, wat zorgt voor een goede opbouw van de yoga houdingen op de langere termijn en het geeft voldoende afwisseling. Deze vorm van yoga is toegankelijk voor iedereen, jong en oud!

Ik zie je graag in mijn lessen!